Minecraft ,ljugekors og katter

I dag har jeg overbevist min sønn om at jeg har lastet ned enn app som kalles ljugekors.
Den fungerer slik at jeg kan avsløre om han ljuger når han legger hånda på tastaturet og når han prøver å lure meg så vil hjertet hans gjøre ett ekstra hopp som blir fanget opp av den følsomme skjermen på Ipaden som viser et diagram som lyser grønt når han snakker sant og at løgn blir avslørt med ett rødt lys.
Det funket og nå klarer han ikke lure meg.De er viktig å snakke sant og være ærlig.

Egentlig er det en analog synth app,med knapper og effekter troverdig nok til å lage masse rare lyder med substain og delay.

Etter endt lekselesing innfrir jeg løftet om og la han spille litt Minecraft før han skal legge seg
mens han sitter der, prøver han å forklare meg hvordan dette fungerer
Han forteller at han må vente med taket,fordi han må bygge høye nok vegger slikt at han kan bli ferdig før mørket kommet,og det siste er viktig.
For om kvelden kommer nemlig zombier og da er det viktig og ha tak og dører i orden sier han.
Og du Pappa: vi setter opp fakler på veggene slik at vi kan se i mørket.

Du gjør bare sånn: fingrene raser over tastaturet og vips har han lyst opp veggene før han går igang med en ny etasje på huset.

- Mens jeg ser han bygge tenker jeg at fremtidens arkitekter akkurat nå sitter på ett gutterom og bygger hus på Minecraft.

Rekrutteringen til Snøhetta foregår for fullt på Internettmaskina mens jeg sitter her og har klart å lure guttungen til å tro på en app kalt ljugekors.

Noen ganger tror jeg han smiler med,for å være med på leken liksom.

At han frivillig går med på ljugekors appen for å "trøste" meg i mitt ærlige forsøk,slik kattunger gjør når vi drar en tråd over gulvet,og de løper etter,Ikke pga instinktet deres men fordi vi gidder å dra tråden og katten tenker vel at vi får løpe etter så vi kan underholde disse menneskene en stund

Det er jo hunder som er dumme,de henter tøfler og aviser, legger seg og reiser seg på kommando,Ingen katt gidder det. De kan ikke manipuleres på samme måte.

Pappa,du må laste ned sånn betalingsversjon av Minecraft sånn at jeg kan "save" bygginga,ellers må jeg starte på nytt igjen i morra,Skjønner du ?

Ja sier jeg..

Jeg skjønner

 


Far og Sønn

 


 

2 kommentarer

24.09.2013 kl.15:45

Liker å lese det du skriver Richard, du skriver med en dybde og refleksjoner jeg kjenner meg godt igjen i. Skulle gjerne lest en hel bok av deg, du må for all del ikke sløyfe porno og aha... Mvh Kjetil B

24.09.2013 kl.18:13

Takk unge Kjetil

Skriv en ny kommentar

Richard

Richard

45, Askim

Kategorier

Arkiv

hits